Nu är hösten här, med underbart sprakande färger och dofter! Vi på Mindworkout älskar promenaderna på hösten. Den sköna känsla när man går på mjuka barrmattor och löv och känna kroppen andas i den höga krispiga luften!  Naturen finns alltid här för oss, en plats utan gränser och där tiden bara mäts i solens gång över himlen.

Forskningen visar att ju mer människor är i grönområden, desto lägre är risken att de lider av stressrelaterad ohälsa. Att vara i naturen minskar stressnivåer och stresshormoner som kortisol, adrenalin och noradrenalin, och det minskar även risken för depression och hjärt- och kärlsjukdomar. Studier visar också att en promenad i naturen kan öka känslor av glädje och nyfikenhet relativt snabbt.

(Bowler, et al. 2010; McMahan & Estes, 2015; Capaldi et al. 2015; van den Berg et al. 2015; Egorov et al. 2016; Lee et al. 2017; van den Bosch & Ode Sang, 2017; Hansen et al. 2017; Oh et al. 2017; Putra et al. 2018; Payne & Delphinus, 2018; Vujcic et al. 2019).

 

MindWalk = Promenad + Mental träning

Förresten, visste du att du kan träna mentalt när du går en promenad? Jo då, med en guidad MindWalk går det alldeles utmärkt! Det är Mindworkout-pass som är specifikt utvecklade för promenader. Det är ett perfekt sätt att släppa tankarna på annat för att fokusera på promenaden och kunna njuta av den vackra hösten.    

Blev du sugen på att prova en MindWalk? Ladda ner passet här.

På med promenadskorna och en MindWalk i hörlurarna!

 

Naturvårdsverkets rapport 

Vi är glada över Naturvårdsverkets rapport  “Värdet av grönska i städer för människors hälsa och välbefinnande”  som tar fasta på hur angeläget det är att planera städer baserat på just denna forskning. Här kan du läsa Naturvårdsverkets rapport.

Varma hälsningar

Caroline Spännar och Maria Skutberg

Kontakta oss