UTBILDNING I MINDFUL SELF-COMPASSION (MSC)

Självmedkänsla gör oss starka även i motgångar

8-veckors Mindful Self-Compassion kurs (MSC)

Upplever du självkritik, stress, oro och har höga krav på dig själv?
Eller vill du bara stärka din kapacitet för välbefinnande och glädje i livet? MSC riktar sig till dig som i arbets/privatlivet vill träna upp dina inre resurser av självmedkänsla.

Kursen ger dig verktyg för att hantera stress, svåra känslor och resiliens att möta utmaningar. Det ger också kraft att utvecklas och åstadkomma mer av det du önskar i livet. Medkänsla hjälper oss att leva och arbeta MED våra hjärnor och kroppar istället för att arbeta MOT. De flesta av oss känner medkänsla med en god vän som har det svårt. Hur skulle det vara att ta emot samma vänliga uppmärksamhet när du själv behöver det som mest?

MSC har också god evidens för yrkesverksamma som vill förebygga empatiutmattning och/eller utveckla nya praktiska färdigheter inom i sitt område exempelvis HR, ledarskap, coachning, mentorskap och skola.

Kursen ger behörighet till den certifierande internationella lärarutbildningen i Mindful Self-Compasson, MSC.

Tid och plats
Kursen omfattar åtta kvällar och en halvdags retreat. Alla träffar är digitala- live via zoom- med undantag för två tillfällen då vi träffas fysiskt i Göteborgsområdet, enligt nedan:

1 - Mån 15 jan kl.18:00 - 20:45 Upptäcka självmedkänsla (Fysisk träff)
2 - Mån 22 jan kl. 18.00 - 20.30 Vad är mindfulness
3 - Mån 5 feb kl.18.00 - 20.30 Vad är kärleksfull vänlighet
4 - Mån 19 feb kl.18.00 - 20.30 Upptäcka din medkännande röst
5 - Mån 26 feb kl.18.00 - 20.30 Att leva innerligt
Lör 9 mars kl 12.00- 16.00 Halvdagsretreat (Fysisk träff)
6 - Mån 11 mars kl.18.00 - 20.30 Att möta svåra känslor
7 - Mån 18 mars kl.18.00 - 20.30 Utforska utmanande relationer
8 - Mån 25 mars kl.18.00 - 20.30 Omfamna dig själv och ditt liv

Sagt av tidigare deltagare
” Känner mig starkare, jag vet att jag har verktyg för att klara även svåra och stressande situationer. Jag ser mig själv och livet med snällare ögon. ”

” Jag har provat det mesta inom personlig utveckling och terapi men inget har gett så positiva djupgående effekter som min MSC-kurs. Så tacksam!”

” MSC har förändrat mitt förhållningssätt till mig själv och omvärlden. Jag lyckligare, liksom mer nöjd för mesta. Inte så att alla jobbiga saker har försvunnit, men jag har ett skönare sätt att möta stress och motgångar på.”

Om upplägget
MSC är utvecklat av psykologiprofessor Kristin Neff,  tillsammans med Christopher Germer, psykolog och psykoterapeut. Genom detta empiriskt framgångsrika originalprogram från Center for MSC i USA utvecklas förmågan till självmedkänsla.

Upplägget är upplevelsebaserat där vi delar våra erfarenheter varvat med teori och praktik. Du gör övningar i medveten närvaro, självmedkänsla och kärleksfull vänlighet och upplevelsebaserade skriv- och visualiseringsövningar. Träningen sker sittande, liggande, gående och i varsamma rörelser. Mellan träffarna får du hemövningar som du genomför utifrån dina förutsättningar och din livssituation.

Det ingår tillgång till våra ljudfiler och videor. Allt innehåll finns lätt tillgängligt i vår app.

För att få intyg på kursen för den certifierande internationella lärarutbildningen i Mindful Self-Compasson, MSC behöver du vara närvarande minst 6 av 8 tillfällen. Halvdagsretreaten är obligatorisk.

Gruppen är 8-15 deltagare. Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen om det skulle bli för få deltagare.

Lärare i kursen är Elin Borg och Caroline Spännar.

 

Förkunskaper?
Ingen tidigare erfarenhet av mindfulness, meditation eller självmedkänsla behövs. Men många deltagare har tidigare gått mindfulnesskurser och ser MSC som en möjlighet till fördjupning. Testa gärna här vilken grad av självmedkänsla du har idag.

Pris
3 920 kr exkl. moms (4 900 kr inkl. moms)

Använda gärna friskvårdsbidrag för kursen.
Särskild rabatt: 25% rabatt till studerande minst 75%, pensionär, arbetssökande, långtidssjukskriven eller om du har en mycket ansträngd ekonomisk situation. Rabatten går inte att kombinera med andra rabatter.

Begränsat antal platser. Din plats är garanterad när kursavgiften är betald.
Betalningsvillkor: Betald avgift återbetalas inte. Om du lämnar återbud till kursen innan träff 1 kan du dock överlämna din plats till en annan deltagare.

 
Ta del av mer information och aktuell forskning
Kristin Neffs self-compassion.org
Center for mindful self-compassion centerformsc.org
Litteraturtips: Mindful self-compassion : så bygger du inre styrka och hållbarhet med självmedkänsla

Se gärna vår video Vad är självmedkänsla, maila elin@well-aware-ness.se för att få länken.

Hjärtligt välkommen!