Om ledarskapet och andetaget

Hjärnsmart ledarskap börjar med oss själva och vårt inre tillstånd. Och att andningen som vi lätt tar så för given har så stor betydelse för vårt eget ledarskap - det är rätt coolt ändå.

Många chefer går till jobbet och slutar andas när de kliver in genom dörren. Vad får det för konsekvenser? Tack vare hjärnforskningen vet vi att det elektrokemiska klimatet i våra hjärnor påverkas av hur vi andas och vi vet att vi påverkar varandras elektrokemiska klimat. Som ledare "smittar" man dessutom lite mer än andra. Det är därför extra viktigt att som ledare ha koll på sitt inre tillstånd. Ett gott elektrokemiskt klimat gör oss lösningsorienterade, reflekterande och kreativa. Ett mindre gynnsamt klimat gör det svårt för oss att kommunicera och samverka med varandra, med otrygga arbetsklimat som en konsekvens.

Läs mer.

InspirationSonja Roxner